Portfolio

With our range of architectural skills we can achieve beautiful and functional spaces

0116 251 0606
request a free quote

Role

Architects

Client

Private

Value

Undisclosed

Status

Complete

Project Summary

Elder House

Design Studio Architects were appointed to provide a rear extension to an existing detached property which also required a seamless integration with the existing conservatory. Key insertions are made to add modern facilities whilst the scale of the rooms and the traditional detailing is both retained and enhanced.

The extension at the rear of the property utilizes sliding, folding doors and roof lights in order to flood the new Kitchen breakfast room with natural light. Creating a level threshold between the kitchen and the conservatory was a key feature that results in a fluid, flowing connection between living space and the garden beyond.